Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
11
7._Thomas_Beijer_-_17_januari_2021_fotograaf_Juri_Hiensch_2
17 januari 2021 16:00

HELAAS MOETEN WIJ DIT CONCERT UITSTELLEN I.V.M. CORONA.

Thomas Beijer

“Een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar.” – Jury YPF Nationaal Pianoconcours 2007

Thomas Beijer (1988) is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting.

Thomas studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij onder anderen Jorge Luis Prats, Emanuel Ax, Menahem Pressler, Murray Perahia, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier en Elza Kolodin. In 2011 sloot hij zijn Masterstudie af met de hoogste onderscheiding.

Thomas geeft sinds zijn tiende jaar recitals in Europa en Azië en als solist speelde hij onder meer pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Brahms, Grieg, Franck, Ravel, Gershwin en Adams, onder andere met het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Studenten Orkest. Hij werkte met dirigenten als Neeme Järvi, Nicholas Milton, Ed Spanjaard en Bas Wiegers. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland.

Thomas Beijer is een veelzijdig musicus. Naast zijn solo-optredens is hij ook actief als componist en gepassioneerd kamermusicus. Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek; werken van de componisten Albéniz, Granados en De Falla maken regelmatig deel uit van zijn programma's. Thomas maakt deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists en is regelmatig te gast bij Camerata RCO, het kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2008 verscheen zijn debuut-cd, met werken van Brahms. Zijn tweede cd, met muziek van Rachmaninoff, volgde in 2012. Lyrone Records bood Thomas in 2013 een contract aan, wat resulteerde in de release van Canción y Danza en de voorbereiding van zijn vierde cd. Zijn opnames zijn wereldwijd verkrijgbaar in ruim 40 landen. Thomas ontvangt steun uit een trustfund dat hem beschikbaar is gesteld door de Young Pianist Foundation.

Thomas Beijer speelt in Tilburg werken van Escher, De Falla, Granados en Chopin.

Aanvang   : 16.00 uur

Entree       : € 22,50

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3