Verrassende Orgelklanken

Concert
Screen_Shot_01-11-22_at_06.04_PM
27 maart 2022 16:00

Feestelijk Bachconcert

 

Aanvang   : 16.00 uur

Entree       : € 15,00 (Vrienden Orgelkring Midden-Brabant € 7,50)

Jongeren tot 30 jaar gratis

 

Rob Nederlof     | orgel

Lex Bergink         | hobo, oboe d’amore en althobo

Rob Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano (bij Alexadru Hrisanide) en klavecimbel (bij Gerard Dekker) aan het Brabants Conservatorium (thans AMPA) te Tilburg. Hij sloot zijn drie studies af met het behalen van maar liefst zes diploma’s: Docerend Musicus Piano, Orgel en Klavecimbel en Uitvoerend Musicus voor alle drie de instrumenten (voor Orgel met het predicaat Cum Laude). 

Rob volgde diverse meestercursussen voor orgel in binnen- en buitenland o.a. bij Bernard Lagacé, Albert de Klerk, Piet Kee, Luigi Tagliavini. Tevens studeerde hij een jaar bij Prof. Gisbert Schneider aan de Folkwang Hochschule te Essen (Duitsland).

In de loop der jaren concerteerde Rob in vele bekende concertzalen en kerken in heel Europa (onder andere Smetana-zaal en Rudolfinum in Praag, Berliner Dom, Thomaskerk Leipzig, St. Bavokerk Haarlem, Hofkapel Schönnbrun , Dom van Salzburg Wenen, Cappella St. Petersburg, Concertgebouw Amsterdam). Ook heeft hij meegewerkt aan een groot aantal CD-opnames en is hij regelmatig te beluisteren en te zien op radio en televisie. 

Rob Nederlof is sinds 1983 als docent piano, orgel en klavecimbel verbonden aan Factorium Tilburg, Podiumkunsten. Verder is hij sinds 1980 organist van de Petrus en Pauluskerk en sinds 1992 van de Heuvelse kerk in Tilburg. In het kader van een project van de Brabantse Orgelfederatie heeft hij recent meegewerkt aan een CD opname van het monumentale Smits-orgel in de Heuvelse kerk. Per 1 september 2021 is hij benoemd tot Stadsorganist van Tilburg.

Lex Bergink studeerde hobo aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn studie maakte hij een solotournee met het Nederlands Studenten Kamerorkest en was hij 1e hoboïst in het orkest van de Europese Gemeenschap waarmee hij vele concertreizen maakte. Nadien speelde hij als hoboïst bij diverse gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest en I Fiamminghi. Sinds 1984 is hij eerste hoboïst van het kamerorkest Concerto Brabant.

Verder maakte Lex Bergink vanaf de oprichting in 1990 tot 2002 deel uit van het Hexagon Ensemble, een internationaal gerenommeerd kamermuziekensemble, waarmee hij vele concerten gaf, radio-, tv- en CD opnames maakte en deelnam aan concertreizen naar o.a. Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Als solist speelde hij met meerdere orkesten in Nederland maar ook daarbuiten, onder meer in München, Wenen en Brussel. Lex Bergink werkte als docent aan het Brabants Conservatorium en is momenteel verbonden aan de Lindenberg in Nijmegen.

De drang om zijn muzikale ideeën over te brengen op anderen bracht Lex Bergink tot dirigeren. In dat kader studeerde hij vanaf 2003 orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium (bij Jac van Steen) en volgde hij lessen koorvorming, koorscholing en zang. Op dit moment is hij dirigent/artistiek leider van het Filharmonisch Orkest ’s‑Hertogenbosch, het Noviomagum Wind Orchestra en de Bossche Opera.

PROGRAMMA

Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Praeludium in G BWV 541 voor orgel

Sinfonia BWV 76 voor oboe d’amore en orgel

Uit Sonate in C BWV 529 voor orgel: Allegro

Sinfonia BWV 156 voor hobo en orgel

Uit Sonate in C BWV 529 voor orgel: Largo

Gott hat alles wohlgemacht BWV 35 voor althobo en orgel

     Uit Sonate in C BWV 529 voor orgel: Allegro

Gott soll allein Mein Herze haben BWV 169 voor oboe d’amore en orgel

O Mensch, bewein dein Sünde gross BWV 622 voor orgel

Fuga in G BWV 541 voor orgel

Sonate in g BWV 1020 voor hobo en orgel

     Allegro – Adagio – Allegro

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Zie de homepage voor meer parkeermogelijkheden.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3