S.M.E.T. zondag concert

Concert
2._Stringtrio_Corneille_14_november_Fotograaf_Sarah_Wijsenbeek_LR
14 november 2021 12:30

Aanvang   : 12.30 uur

Entree      : € 15,00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

Noé Inui | viool

Georgy Kovalev | altviool

Ella van Poucke | cello

Strijktrio Corneille is een afsplitsing van Pianokwartet Corneille. Het kwartet stond vorig seizoen al geprogrammeerd maar kon vanwege de coronamaatregelen toen niet spelen. De pianist is dit seizoen jammer genoeg niet beschikbaar maar de strijkers spelen zo graag in onze serie dat we besloten hebben het concert in deze vorm door te laten gaan. De strijkers, alle vooraanstaande musici, ontmoetten elkaar bij toeval maar het samen musiceren beviel zo goed dat ze zijn blijven samenwerken.

De buitengewoon getalenteerde violist Noé Inui (1985, Brussel) studeerde in Brussel, Parijs, Karlsruhe en Düsseldorf en won diverse onderscheidingen. Zo kreeg hij van het Sibelius Concours in Helsinki (2005) een speciale prijs voor jong talent en won hij de Young Concert Artists International Auditions in New York (2009). Het Concertgebouw selecteerde Noé in 2020 als een van de ‘Classical Futures Europe Artists’.

De Georgische altist Georgy Kovalev (1990), tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, studeerde in Moskou bij Yuri Bashmet en bij Nobuko Imai aan de Kronberg Academie. In 2019 studeerde hij af bij Tabea Zimmerman in Berlijn. Hij is prijswinnaar van diverse internationale concoursen, o.a. in Moskou, Tokyo en Pörtschach.

Ella van Poucke (1994) is een van de belangrijke cellisten van haar generatie. Na haar studie aan de Kronberg Akademie bij Frans Helmerson rondde zij deze in 2017 af aan de Chapelle Musicale Reine Elizabeth bij Gary Hoffman. Zij won de Grachtenfestivalprijs 2017 waardoor zij in 2018 ‘Artist in Residence’ was van dit jaarlijkse festival. Van 2012 tot 2017 won zij verschillende internationale prijzen en als resultaat daarvan speelde zij in alle belangrijke zalen in Nederland en viel ook te beluisteren in vele Europese landen en in de Verenigde Staten. Ook als soliste met orkest maakt zij furore en in maart 2017 maakte zij haar debuut bij de Brussels Philharmonic in Bozar te Brussel.

Op 14 november speelt Strijktrio Corneille een bijzonder programma waarin het uitgebreide trio van Mozart tussen de delen afgewisseld wordt met korte werkjes van Kurták. Een formule die tegenwoordig meer wordt toegepast en die heel verfrissend werkt.

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij Forward Advocaten. Meer parkeermogelijkheden op de homepage.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3