“Soirée de Nadezda” Uitgesteld

Concert
 Registratie gesloten
 
0
nadezja_Klein_1
17 oktober 2021 15:00

Dit concert is uitgesteld en zal in het voorjaar plaatsvinden.

 

13 oktober wordt het 4de seizoen van de concertserie “Soirée de Nadezda” in De Roode Bioscoop in Amsterdam geopend. Die serie is in 2018 opgericht door pianiste Nadezda Filippova. Het is een concertreeks waarin zij klassieke muziek dichter bij het publiek brengt door middel van het creëren van een unieke sfeer in haar concerten.

Het is een vergenoegen voor de artieste dat haar concertserie dit seizoen ook in Tilburg en Laren wordt gepresenteerd. Op 17 oktober speelt Nadezda Filippova samen met violiste Anna Lipkind-Mazor in het Cenakel in Tilburg het programma “Milestones” met                                      

 de Kreutzer sonate van Ludwig van Beethoven en de Vioolsonate van César Franck.

Deze werken horen bij de belangrijkste sonaten in het kamermuziek repertoire. Beethoven schreef zijn sonaten nog ‘voor piano met viool’, terwijl Franck zijn sonate ‘voor viool en piano’ componeerde. In hun sonates zijn beide instrumenten geheel gelijkwaardig, wat ook bepalend is voor de kamermuziek.

Nadezda Filippova is een pianiste afkomstig uit Rusland en woonachtig in Amsterdam. Na haar studie in Berlijn en Amsterdam koos Filippova Amsterdam als haar woonplaats. In oktober 2017 was ze met concerttour in Nederland als de finaliste van Dutch Classical Talent concours en ze trad op o.a. in Concertgebouw in Amsterdam, Philharmonie in Haarlem en in Theaters Tilburg. Na de concerttour zochte de pianiste naar haar meest authentieke zelf en de meest directe connectie met haar publiek. Zo startte Filippova haar eigen concertreeks “Soirée de Nadezda” in 2018 in De Roode Bioscoop in Amsterdam. In deze concerten treed ze met solo programma’s op zoals nodigt ze andere musici uit om een avond gezamenlijk samen te stellen.

Anna Lipkind-Mazor is afkomstig uit Israël. Na haar studie in Wenen en aansluitend actieve concertleven als soliste en lid van het Lipkind Kwartet verhuisde ze met haar familie naar Nederland om samen met haar man, cellist Gavriel Lipkind, ConcertLab op te richten in Utrecht. ConcertLab, http://concertlab.com, is een plek waar klassieke muziek films met de hoogst mogelijke kwaliteit worden geproduceerd

 Voor een voorproefje klik hier

Toegang 15 euro

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3