De S.M.E.T.

Concert
 Registratie gesloten
 
3
4._Pianokwartet_Corneille_-_13_december_2020_fotograaf_Sarah_Wijzenbeek_2
13 december 2020 12:30

DIT CONCERT IS UITGESTELD I.V.M. CORONA

 

Noé Inui | viool

Georgy Kovalev | altviool

Ella van Poucke | cello

Vassilis Varvaresos | piano

Het Pianokwartet Corneille bestaande uit Noé Inui, Georgy Kovalev, Ella van Poucke en Vassilis Varvaresos ontstond in Nederland maar drie van de vier musici kenden elkaar al van het Muziekfestival Verbier in Zwitserland. Toen men een pianokwartet zocht voor een aantal optredens in Nederland, kwam Ella van Poucke er als celliste bij. Het samen musiceren beviel zo goed dat men dit op regelmatige basis is blijven doen. Alle vier hebben een eigen solocarrière maar op uitnodiging van prominente zalen als het Concertgebouw te Amsterdam, de Vereniging Nijmegen en De Doelen te Rotterdam komen ze jaarlijks bij elkaar om een nieuw programma in te studeren. Ze zochten een naam voor het ensemble en omdat het iets kleurigs, fleurigs en Nederlands moest zijn met internationale allure, koos men voor Corneille.

De buitengewoon getalenteerde violist Noé Inui (1985, Brussel) en meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983, Brussel) traden al eerder samen op in het Cenakel op in onze kamermuziekserie. Zij speelden in alle grote zalen in Nederland en ook voor de televisie.

De Georgische altist Georgy Kovalev (1990), tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, studeerde in Moskou bij Yuri Bashmet en bij Nobuko Imai aan de Kronberg Academie. In 2019 studeerde hij af bij Tabea Zimmerman in Berlijn. Hij is prijswinnaar van diverse internationale concoursen, o.a. in Moskou, Tokyo en Pörtschach.

Ella van Poucke (1994)  is een van de belangrijke cellisten van haar generatie. Na haar studie aan de Kronberg Akademie bij Frans Helmerson rondde zij deze in 2017 af aan de Chapelle Musicale Reine Elizabeth bij Gary Hoffman. Zij won de Grachtenfestivalprijs 2017 waardoor zij in 2018 ‘Artist in Residence’ was van dit jaarlijkse festival. Van 2012 tot 2017 won zij verschillende internationale prijzen en als resultaat daarvan speelde zij in alle belangrijke zalen in Nederland en viel ook te beluisteren in vele Europese landen en in de Verenigde Staten. Ook als soliste met orkest maakt zij furore en in maart 2017 maakte zij haar debuut bij de Brussels Philharmonic in Bozar te Brussel.

Op 13 december zal het Pianokwartet Corneille pianokwartetten spelen van R. Strauss en Brahms.

Aanvang   : 12.30 uur

Entree      : € 15,00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3