Betoverende Pianisten

Concert
3._Nadejda_Vlaeva_-_15_november_2020_geen_vermelding_fotograaf_2
15 november 2020 16:00

DIT CONCERT IS I.V.M. CORONA HELAAS UITGESTELD

Nadejda Vlaeva

“She plays like a bird sings.” “A God given Talent.” -  Lazar Berman

Nadejda Vlaeva werd geboren in Sofia, Bulgarije en won al op vijftienjarige leeftijd de eerste prijs op het Liszt Concours in Lucca, Italië. Zij studeerde o.a. bij Jan Wijn aan wat toen het Sweelinck Conservatorium heette in Amsterdam. Zij behaalde vele prijzen op internationale concoursen en ontving de Yamaha Award voor de beste Brahmsvertolking op het belangrijke concours in Weimar, Duitsland. Voor het label Hyperion nam zij onalledaags repertoire op zoals de complete Saint-Saëns transcripties van het werk van Bach. Ze ontving de ‘Grand Prix du Disque’ voor haar cd met werk van Liszt.

Op haar nieuwste cd speelt zij de recentelijk ontdekte 2e Sonate van de romantische Oekraïnse componist Sergei Bortkiewicz. Hiervoor werd zij onderscheiden met de Musicweb Recording of the Year. Nadejda Vlaeva trad op in vele belangrijke zalen in Amerika, Europa en Azië zoals Carnegie's Zankel Hall, Lincoln Center en het Concertgebouw te Amsterdam. Ze woont op het ogenblik met man en dochter in New York City.

Nadejda Vlaeva speelt op 15 november composities van Klengel, Beethoven, Mendelssohn, Wagner, Liszt, Bortkiewicz, Scriabin en Vladigerov.

Aanvang   : 16.00 uur

Entree       : € 22,50

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3