De S.M.E.T.

Concert
2._Maria_en_Nathalia_Milstein_-_8_november_fotograaf_Marco_Borggreve_2
8 november 2020 12:30

Maria Milstein | viool Nathalia Milstein | piano

Maria Milstein (1985, Moskou) en Nathalia Milstein (1995, Lyon) groeiden op in een familie van musici en begonnen samen te spelen zodra hun leeftijdsverschil -10 jaar- hen dat toestond. Ze hebben beroemde leraren als Ilya Grubert, David Takeno en Augustin Dumay voor Maria en Sergei Milstein, Nelson Goerner en Andrass Schiff voor Nathalia.

Maria Milstein maakt snel naam in Nederland en daarbuiten en is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen en ontving de Borletti-Buitoni Fellowship in 2016 en in 2018 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor een klassieke musicus in Nederland. De Volkskrant noemde Maria "een witte raaf in violistenland" en vergeleek haar toon "die klinkt naar weemoed" met de jonge Yehudi Menuhin. De violiste van het vermaarde Van Baerle Trio vindt in haar zus Nathalia, de ideale duopartner.

Nathalia Milstein won de Dublin International Piano Competition in 2015 en de Young Soloists Prize van de Médias Francophones Publics in 2017. Nathalia treedt op in grote zalen in Europa en in de VS, zoals Wigmore Hall, Gewandhaus Leipzig, Pierre Boulezzaal in Berlijn en Carnegie Hall New York en verschijnt op festivals als La Roqoues d 'Anthéron en Radio France Festival.

In 2017 brachten ze hun eerste cd ‘La Sonate de Vinteuil’ uit op het Mirare label. De cd werd door de internationale pers lovend ontvangen en door de Volkskrant uitgeroepen tot de beste cd van 2017. Het tweede album van de zusjes ‘Ravel Voyageur’, uitgebracht in 2019, kreeg internationale erkenning en werd bekroond met de prestigieuze Diapason d'Or. Het duo treedt uitvoerig op in Europa in zalen als het Concertgebouw en het Muziekgebouw in Amsterdam, BOZAR in Brussel, de Singel in Antwerpen, Diligentia in Den Haag, De Bijloke in Gent, de Philharmonie te Essen en het Teatro Ristori in Verona en op festivals als La Roque d'Anthéron en La Folle Journée.

Programma:

E. Grieg   Sonate F gr.terts op.8 (1865)

                 1. Allegro con brio

                 2. Allegretto quasi andantino

                 3.  Allegro molto vivace

C. Saint Saëns Elegie op.143 (1915)

Fr. Schubert Fantasie C gr. terts D.934 op.posth.159

 

Aanvang   : 12.30 uur

Entree      : € 15,00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3