De S.M.E.T.

Concert
1._Oostenrijk_Voorhorst_-_11_oktober_2020_fotograaf_Maurice_Lammerts-Van_Bueren_2
11 oktober 2020 12:30

Pauline Oostenrijk | hobo

Enno Voorhorst | gitaar

Zowel hobo als hobo-d’amore mengen prachtig met de warme gitaarklanken van Voorhorst. Oostenrijk en Voorhorst spelen met veel oog voor detail en uiterst verzorgd. – Luister, december 2017

Pauline Oostenrijk (1967) ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Voordien sleepte ze op nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs van het Fernand Gillet hoboconcours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. In 1986 was ze de Nederlandse 'Young Musician of the Year'.

Ze studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en voltooide op latere leeftijd de studie Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Van 1993 tot 2018 was Pauline als solo hoboïste verbonden aan het Residentie Orkest. Van haar activiteiten als soliste en kamermusicus getuigen een aanzienlijk aantal cd-opnames. Verschillende componisten schreven werken voor haar, waaronder Louis Andriessen ('To Pauline O' voor hobo solo).

Pauline Oostenrijk is lid van het Orlando Quintet en het ensemble Tableaux Vivants. Ook musiceert ze vaak met het The Hague String Trio. Ze schrijft en componeert graag en is docent hobo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan Kunstencentrum De VAK in Delft.

Enno Voorhorst (1962) studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Käppel (Musikhochschule Köln) en David Russell. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan.

Hij speelde in de grote zalen van Nederland en geeft concerten en masterclasses van Europa tot Azië en Amerika. Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen en was de start voor een internationale carrière. Rico Stover, Barrioskenner bij uitstek, schreef: ”The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.” (heruitgegeven bij Brilliant Classics) 

In 2012 droeg Jorge Morel ‘Recuerdos del Camino’ op aan Enno Voorhorst met een soortgelijk commentaar: ‘en tus manos, Dios pone el espíritu de Mangoré’ (God gaf je handen de geest van Mangoré). De CD ‘Bach-Pärt-des Prez’ (2015) bevat originele bewerkingen voor solo-gitaar. Classical Guitar Magazine schreef hierover “Dit is een fabelachtige CD en een must voor iedere CD-verzameling”. Onlangs kwam zijn laatste album uit met werken van Roland Dyens voor gitaar en orkest samen met The String Soloists. Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In 2017 hebben Pauline en Enno de CD ‘Modinha’ uitgebracht bij het label Cobra.

Oostenrijk en Voorhorst gaan u verrassen met werken van o.a Villa-Lobos, Satie, Pauline Oostenrijk, Piazolla en Franse chansonbewerkingen.

Aanvang   : 12.30 uur

Entree      : € 15,00 

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3