Beethoven op de fiets

Concert
beethoven_op_de_fiets
5 juli 2020 11:00

Uitverkocht, maar wij gaan proberen om zaterdag 4 juli ook te spelen, bij voldoende aanmeldingen gaat zaterdag 4 juli door. 

Voor reserveringen zie www.holberg.nl

 

Stap 5 juli op de fiets en geniet op 3 plekken in Tilburg van een concert. Door en voor Tilburg spelen geïnspireerde vooraanstaande Tilburgse musici muziek van Beethoven. 
2020 is het Beethovenjaar want het is 250 jaar geleden dat dit muzikale, veelzijdige genie het levenslicht zag. Je kunt genieten van piano en zang, strijkkwartet en een blaasoctet. En dat niet alleen, je krijgt ook een heerlijk broodje mee voor onderweg.  

De musici blijven zitten waar ze zijn en het publiek verplaatst. Er worden per locatie 30 toeschouwers coronaproof welkom geheten. Het eerste concert vangt aan om 11.00 uur. 
Tegen de klok van 15.00 uur is de tocht klaar en zijn naast je zintuigen ook je beenspieren getraind, want je hebt dan ongeveer 12 km. gefietst.

STRIJKKWARTET, Alumni Kwartet,

De naam zegt het al; dit kwartet is ontstaan uit studiegenoten die elkaar al tijdens hun opleiding aan het Brabants Conservatorium muzikaal gevonden hebben. Ze spelen nog altijd innig en met plezier samen. Dit hoor je en voel je. 

Musici: Yvonne van der Pol, Lieke Daniëls (viool), Norman Jansen (altviool) Marieke Langkamp (cello)
Programma; Beethoven Strijkkwartet, Op. 18, No. 1 in F Major

PIANO & ZANG, Veerle Sanders en Jan Willem Rozenboom

Speciaal voor deze fietstocht hebben deze Tilburgers elkaar opgezocht. Ze zijn vol enthousiasme in Beethoven gedoken en laten dit vol verve horen. Veerle is vaak te horen in Opera en cross-over producties. In 2015 is ze cum laude afgestudeerd. Ook Jan Willem is cum laude afgestudeerd aan het Tilburgse conservatorium. Twee topmuzikanten die zich thuis voelen in vele genres en deze dag het Beethoven avontuur samen aan gaan. 

Musici :Veerle Sanders (zang) Jan Willem Rozenboom (piano) 
Programma:  Beethoven, Ich liebe dich,  Mondscheinsonate (deels) / Grieg, Ich liebe dich / Schubert, Gretchen am Spinnrade / Weill, Youkali /
Mozart, Non so piu cosa son cosa faccio (Le nozze di  Figaro)

BLAASOCTET, Beethoven’s Blazersserenade
Het octet is Es majeur, Op.103, is een werk voor twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns. In dit stuk hoor je de expressieve mogelijkheden van alle instrumenten.  Deze blazersserenade wordt gespeeld door vooraanstaande blazers die naast kamermuziek- en nationale podia ook op internationale plekken te vinden zijn. Voor deze dag hebben ze elkaar opgezocht en maken ze er een muzikaal feestje van o.l.v. Lex Bergink. Een leuke wetenswaardigheid is dat 6 van de 8 musici naast  instrumentalist ook dirigent zijn. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een sprankelend concert op hoog niveau.

Musici: Lex Bergink en Sander Teepen (hobo) Arno van Houtert en Jacco Nefs (klarinet)  Lieselot Toorop en Floor Duijsen (fagot)  Geerd Doomen en Jac Sniekers (hoorn) 

Programma:  Beethoven, Octet in Es majeur, Op.103 / Mozart, Ouverture Don Giovanni, arr. Triebensee

Kaartverkoop uitsluitend via www.holberg.nl

 

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3