Projectkoor Coro de Cielo

Concert
 Registratie gesloten
 
5
28 maart 2020 20:00

Projectkoor Coro di Cielo
Dordrechts Kamerorkest

Orgel Celis Dekker
Sopraan Luisa Kop
Dirigent Annemieke Kamphuis
Mater Maria
 

 “Mater Maria” 

Durante Magnificat

Mozart Laudate Dominum

Rheinberger Stabat Mater

Arnesen Magnificat

Het projectkoor Coro di Cielo voert in het laatste weekend van maart een zeer divers programma uit. Het thema is “Mater Maria”. Dit wil zeggen dat “alle gezangen rondom Maria in de fases van geboorte, lof aan, dood” aan bod komen.

Voor de pauze worden werken uit de klassieke periode uitgevoerd van Francesco Durante, Wolfgang Amadeus Mozart en Joseph Rheinberger.

Na de pauze staat het Magnificat van de jonge Noorse componist Kim André Arnesen op het programma. Dit Magnificat is in Nederland naar alle waarschijnlijkheid nog niet eerder uitgevoerd in de bezetting voor gemengd koor, orkest, orgel en sopraansolist.

De concerten vinden plaats op vrijdagavond 27 maart 2020 in de Gereformeerde Kerk in Almkerk, zaterdagavond 28 maart 2020 in het Cenakel in Tilburg en op zondagmiddag 29 maart 2020 in de Grote Kerk in ’s Hertogenbosch. Daarmee zijn de concerten voor een breed publiek uit een groot deel van Brabant toegankelijk. De drie locaties hebben een goede akoestiek, maar zijn voor het overige zeer verschillend.

Kortom het gaat om drie zeer aantrekkelijke concerten voor het publiek en een waardevolle aanvulling op het cultuuraanbod in de regio.

 
Kaarten à € 15,- via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3