Benefiet Concert met Gerard Willems

Concert
gerard_willems_Klein
20 oktober 2019 11:30

Benefiet concert met Gerard Willems

Een wereldberoemde Tilburgse pianist, nog onbekend in Tilburg, treedt voor u op in Het Cenakel.

 

Stop Honger in de Wijk is een project van de werkgroep NoodZaak van de parochie Frater Andreas in de wijken het Wandelbos, de Reit en ‘t Zand in Tilburg.

Pastor Marijn van de Laar helpt met NoodZaak als:

je niet meer weet hoe het verder moet;

je geldnood hebt of schulden; je honger hebt;

er te veel problemen zijn;

er geen geld is voor een kinderfeestje;

er geen geld is voor een treinkaartje.

Toegangskaarten 20 euro ( inclusief consumptie ) uitsluitend te bestellen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Na aanmelden ontvangt u een factuur

PROGRAMMA:

Schumann: Kinderszenen Op15

Beethoven: Sonate in d kl op 31 no2 ‘Sturm’

•• pauze ••

Grieg:      Praeludium van Holberg Suite  

                The Lonely Wanderer

                Morning Mood van Peer Gynt Suite  

                Butterfly  

                Weddingday at Troldhaugen

                Puck

Chopin: Scherzo in b kl Op20

 

Gerard Willems:

Concertpianist, specialist in de eerste Weense School, onderscheiden voor de opnames van Beethoven sonates en concerten.

Gerard Willem is in 1946 in Tilburg geboren. Zijn grootvader, Gerard Schellekens was pianist / organist in Tilburg, was pianoleraar, onder meer van Marietje Kessels en had een pianozaak in de Noordstraat. In 1958, op 12 jarige leeftijd emigreerde Gerard met zijn ouders, broers en zus naar Australië. Hij studeerde zowel in Sydney als in München en behaalde een graad aan het NSW State Conservatorium of Music dat nu het Sydney Conservatorium of Music is. Vanaf 1981 doceerde Gerard daar ook en is hij Associate Professor.

Gerard heeft verschillende concerten gegeven, zoals in de USA, Engeland en meerdere landen in Europa, Azië, Nieuw Zeeland, Australië en Israël. Hij trad op met verschillende dirigenten zoals Sir Bernard Heinze, Nicholas Braithwaite, John Lachbery, Nicholas Milton, Avnir Biron en Patrick Thomas.

Zijn muziekuitvoeringen waren te beluisteren in radioprogramma’s, uitgezonden vanuit Australië, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, de UK en Israël. Een aantal jaren was Gerard de concertpianist voor Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev en Mikhail Baryshnikov bij verschillende wereldwijde ballettournees.

In 2001 werd Gerard door het Australian Elizabethan Theatre Trust benoemd tot de inaugural Queen Elizabeth II Music Scholar, In 2003 kreeg Gerard een Centenary Medal voor zijn diensten en in 2012 werd hij benoemd tot lid van de Orde of Australia (AM) voor zijn diensten voor de kunst als concertpianist, docent en mentor van jonge musici. Qua CV , nog enkele kleine typo’s,

Introductie is prima

1) Musikhochschule in Freiburg

2) Mikhail Baryshnikov

Als specialist van de Weense school doceerde Gerard en gaf hij masterclasses over de gehele wereld en wordt hij uitgenodigd om als jurylid op te treden bij nationale en internationale competities. Hij was gast professor aan de Musikhochschule in Freiburg (Duitsland) in 2008 en Artistic Director van de Southern Highland International Piano Competition. Vanaf 2004 is Gerard de deskundige-commentator voorde Sydney International Piano Competition of Australia voor ABC Classic FM

Gerard maakte ook CD’s en dvd’s en ontving “great acclaim” met name voor zijn Beethoven – Willems Collection die uit 14 cd’s en een dvd bestaat en waarop alle piano sonates staan, alle concerten en verder pianowerk van Beethoven. Zowel als Australische als Nederlandse pianist is hij de eerste die de gehele piano sonates cyclus van Beethoven heeft opgenomen. Voor deze ABC Classics opnames won Gerard zowel in 1999 als in 2000 de ARIA awards als “best classical album of the year”. Met de ene dvd van het Emperor Concerto ontving hij in 2005 de World Music DVD Prize.

De opnames die Gerard maakte bevatten ook albums met muziek van Tsjaikovski, Mozart en Grieg. Zijn laatste dubbel cd album Morning Mood met pianomuziek van Grieg werd in 2013 door ABC uitgegeven.

Gerard Willems wordt vaak uitgenodigd, zowel in Australië als elders in de wereld om op te treden, ook voor radio en televisie, als docent, arbiter en publiek spreker. In 2017 was Gerard in de VS en Europa om op te treden en te doceren als professor aan verschillende muziekinstellingen zoals UCLA in Los Angeles, The Sibelius Academy in Helsinki en the Paris Schola Cantorum.Meer info: (Social Media: www.facebook.com/GerardWillems   Instagram: @the_ivories

Twitter: @the_ivories)

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3