Duo Ebano

Concert
 Registratie gesloten
 
1
Duo_Ebano_klein
15 september 2019 15:00

Het Projectenfonds van het Tilburgs Byzantijns koor organiseert op 15 september het jaarlijks High Tea Projectenfondsconcert in het Cenakel.

Duo Ebano, Paolo Corini, piano en Marco Danesi, klarinet, vertolken een bijzonder programma. Zij bevrijden piano en klarinet van hun traditionele repertoire. Brahms, Weber en Martinu worden aangevuld met muziek van Jean Françaix, George Gershwin  en Frank Zappa.

Pianist Paolo Gorini en klarinettist Marco Danesi kennen elkaar van het conservatorium in Milaan. Zij ontmoetten elkaar weer in Amsterdam en sindsdien trekken ze samen op.Als Duo Ebano wonnen ze het Storioni Willem II Concours voor jonge musici (2017), maar ook de publieksprijs en de jong-talentprijs.Bij het Ysaye Kamer muziek festival in Luik (2017) wonnen zij de Michael Gutman prijs en bij het Salieri-Zinetti Mamer Muziek Concours (2018) in Verona (Italië) de eerste prijs.In januari 2019 debuteerden zij bij het New York Kamer Muziek Festival. Duo Ebano is geselecteerd voor de Dutch Classical Talent Tour en zal in het seizoen 2019/2020 10 concerten spelen in de belangrijkste muziekzalen van Nederland, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en Muziekgebouw Eindhoven.

Programma:

Johannes Brahms          Sonate Op.120 no. 2

Carl Maria von Weber    Grand Duo Concertante Op. 48

Jean Françaix                Thema en variaties

Bohuslav Martinu           Sonatina H356

George Gershwin          3 preludes

Frank Zappa                  FZ for Alex (Arr. Anrea Chenna)

Het concert wordt georganiseerd ten bate van de projecten van het Projectenfonds van het Tilburgs Byzantijns Koor. Na het concert wordt een uitgebreid High Tea buffet aangeboden.

De kosten voor het concert, entree, dranken en het High Tea buffet bedragen € 25,- per persoon. Daarboven wordt een extra bijdrage gevraagd ten behoeve van de hulpverleningsprojecten van het TBK Projectenfonds in Georgië. Deze projecten zij gericht op medicijnen voor een tiental kinderen die lijden aan taaislijmziekte (cystic fibrosis); het ondersteunen van een mobiel medisch team dat in de afgelegen gebieden van Georgië zieken bezoekt, onderzoekt en gratis medicijnen verstrekt; een studiebeurzenproject voor getalenteerde jongeren uit arme gezinnen en een revalidatiehuis voor kinderen in Zugdidi.

De stichting TBK Projectenfonds is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). ANBI nummer 807932693. Giften zijn aftrekbaar voor de belasting.

Aanmeldingen /reserveringen kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kaarten zijn aan de zaal niet verkrijgbaar. Dit mede in verband met de beschikbare capaciteit van de kapel en de catering. Een bevestiging wordt na aanmelding toegezonden.

Voor nadere informatie:

John de Bruijn 06 51375302

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3