S.M.E.T. zondag concert

Concert
9._Animato-Kwartet_Kamermuziek__9_februari_2020_Foppe-Schut-.lowres.-_7FS2681
9 februari 2020 12:30

Animato Kwartet

 

Cordelia Paw | viool

Tim Brackman | viool

Elisa Karen Tavenier | altviool

Pieter de Koe | cello

Het Animato Kwartet is een van de meest belovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Zij traden onder andere op in het Concertgebouw te Amsterdam en in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Kort na hun oprichting in 2014 kreeg het kwartet in Brazilië een onderscheiding voor ‘Artistic Excellance’ tijdens het Festival International de Inverno do Campo do Jordao. En in datzelfde jaar bereikten zij als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestivalconcours. In december 2017 ontvingen zij het Strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds in de Kleine Zaal van het Concertgebouw van Amsterdam. Zij volgden o.a. masterclasses bij Alfred Brendel, Jan Willem de Vriend en Gerhard Schulz. Het Animato Kwartet heeft het voorrecht te spelen op prachtige instrumenten beschikbaar gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

De Chinees-Canadese Cordelia Paw studeerde aan de Juilliard School in New York en ontving het felbegeerde Artist Diploma van de Yale School of Music, waar ze tweemaal de Broadus Erle Prize kreeg. Haar leraren waren onder andere Hyo Kang, Naoko Tanaka, Lynn Chang en Mela Tenenbaum. Paw voltooide haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. Momenteel is ze concertmeester van het Sinfonia Rotterdam kamerorkest.

Tim Brackman (1993) begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd. Hij behaalde zijn mastersdiploma bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Momenteel studeert Brackman bij Pavel Vernikov en Svetlana Makarova (postgraduate course) aan de Accademia Musicale Santa Cecilia in Bergamo, Italië.

Elisa Karen Tavenier (1996) begon al op 3-jarige leeftijd met vioolspelen. Op haar zesde werd ze toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze les kreeg van Coosje Wijzenbeek. In 2013 zette ze haar studie voort op de altviool bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel studeert ze bij Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Pieter de Koe (1994) studeerde aan de Sweelinck Academie bij Monique Bartels en won op jonge leeftijd al prijzen op verschillende concoursen. Hij behaalde zijn bachelor cum laude aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Michel Strauss en Jan Ype Nota. Inmiddels studeert hij aan de master-opleiding van de Musikhochschule Freiburg bij Jean-Guihen Queyras.

Het Animato Kwartet speelt werken van Martin en Beethoven.

fotograaf: Foppe Schut

 Toegang € 15,00  Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3