S.M.E.T. Nieuwjaarsconcert

Concert
 Registratie gesloten
 
11
8._Trio_dEncore_klein
12 januari 2020 12:30

Trio d’Encore

 

Caspar Vos | piano

Koen Stapert | viool

Marcus van den Munckhof | cello

Het Trio d'Encore is ontstaan vanuit een hechte vriendschap, drie jongens met een gedeelde passie voor muziek. De drie musici leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 spelen zij samen en in 2016 richtten zij het ensemble Trio d’Encore op. Het trio kenmerkt zich door gepassioneerd samenspel en onderscheidt zich door programma’s rondom, de bij het publiek zo geliefde, encores te spelen. Met deze muziek, gecombineerd met persoonlijke verhalen, gelooft het trio een publiek op een verfrissende manier te kunnen overtuigen van zijn muzikale boodschap. Onder het motto ‘encore is more’ brengt Trio d’Encore een nieuwe concertbeleving naar voren waarin toegankelijkheid en interactie met het publiek centraal staan.

Op dit Nieuwjaarsconcert spelen zij een programma geïnspireerd op de jazz. Het publiek wordt meegenomen naar het New York van de Roaring Twenties. Centraal hierin staat George Gershwin. Zijn ‘Songbook’ is tot op de dag van vandaag een meesterwerk en het trio speelt gloednieuwe bewerkingen van deze bij het publiek zo geliefde standards. Voorts klinken er stukken van Piazolla, Schoenfeld en Ellington.

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Vos won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen. In 2015 werd hij geselecteerd als een van de vier finalisten voor The Dutch Classical Talent Award 2016/2017. Voor zijn unieke ‘programma zonder programma’ kreeg hij de Dutch Classical Talent Audience Award uitgereikt.

Koen Stapert (1990) studeerde viool bij Kees Koelmans aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf 2012 studeerde hij bij Friedemann Eichhorn voor zijn master aan de Franz Liszt Musikhochschule in Weimar. Zijn masters vervolgde Stapert aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Liviu Prunaru. Hij behaalde met een 10 zijn masterdiploma.

Hij soleerde met het Conservatorium Orkest Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard, en meerdere malen met het Deventer Kamerorkest.

Marcus van den Munckhof (1988) studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Tilburg. Hier haalde hij met een 9 zijn masterdiploma. Sinds 2013 is Marcus vast lid bij het Cello8ctet Amsterdam.

Marcus trad meerdere malen solistisch op met onder meer Het Brabants Orkest. Ook won hij verscheidene prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours en het Jong Talenten Concours van het Brabants Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij o.a. Dimitri Ferschtman, Anner Bijslma, Daniel Müller-Schott, LiWei Qin en Torleif Thedeen.

 fotograaf: Pim Hendriksen

Toegang € 15.00  Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3