S.M.E.T. zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
16
6._Abbie_de_Quant_klein
10 november 2019 12:30

Abbie de Quant | fluit

Remy van Kesteren | harp

Frank Brakkee | altviool

De carrière van Abbie de Quant (1946) getuigt van een grote veelzijdigheid en een sterke drang tot muzikaal avontuur. Ze trad vele malen op in de Grote en de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Vanaf 1992 organiseerde zij een eigen serie in de Kleine Zaal. Veel componisten zijn door haar geïnspireerd tot het schrijven van nieuwe composities.

Zij behaalde het diploma solospel summa con laude, de Prix d'Excellence en het ‘Diploma di Onore’ van de Academia Chigiana te Siena (Italië). Ook won zij vele belangrijke prijzen bij nationale en internationale concoursen zoals het Gaudeamus Concours en het ARD concours van München.

Bij vrijwel alle Nederlandse orkesten trad zij op als soliste. Abbie de Quant was docente aan zowel het conservatorium van Utrecht als het conservatorium van Amsterdam. Opnamen van haar verschenen bij EMI, Etcetera en Challenge Records.

Remy van Kesteren (1989) werd al op 10-jarige leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire Supérieure de Musique in Parijs bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti.

In 2012 behaalde hij summa cum laude zijn masterdiploma aan het conservatorium van Amsterdam. Tevens nam hij compositieles bij Willem Jeths. Hij won vele nationale en internationale prijzen waaronder de U.S.A. International Harp Competition (2013) en in datzelfde jaar de Grachtenfestival Prijs, die jaarlijks wordt toegekend aan een jonge musicus of ensembles aan het begin van een internationale carrière. In 2016 won hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor klassieke muziek.

Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld van Europa tot de VS, Japan en Afrika.

Naast vele uitnodigingen voor coaching, masterclasses en dirigeerwerk is Frank Brakkee (1965) als speler actief in een zeer gevarieerde mix van orkesten, ensembles en kamermuziekgroepen. Daarbij is het Radio Filharmonisch Orkest waar hij solo-altist is, sinds 1992 de grote constante. Van begin af aan is er de combinatie met het Nieuw Ensemble en sinds enkele jaren is Frank ook een vaste waarde in collectief Ludwig, het Tim Kliphuis Sextet, het Mondriaan Kwartet en het ROctet. Als solist speelde Brakkee diverse concerten met orkesten waaronder ‘Dark Light’ van Chingwen Chao, speciaal voor hem geschreven. Solo recitals vonden plaats in o.a Taiwan en Brazilië.

Op 10 november brengen zij werk ten gehore van Ravel, Ibert, Takemitsu, Van Kesteren en Debussy.

Toegang € 15,00  Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3