S.M.E.T. zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
4
5._HelixTriolklein
13 oktober 2019 12:30

Helix Trio

Birthe Blom | viool

Joël Waterman | altviool

Amber Docters van Leeuwen | cello

Het Helix Trio is gegrepen door het prachtige repertoire voor strijktrio en heeft zich tot doel gesteld dit met het publiek te delen. Zij doen dit door op een waarachtige manier muziek te maken en zodoende de betekenis hiervan over te dragen op hun toehoorders.

Hun repertoire is breed en kenmerkt zich door een grote variatie aan stijlen en nationale karakters.

Het trio bestaat uit gelauwerde musici, ze hebben elk hun sporen verdiend als kamermusicus en als solist.

Birthe Blom (1982) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Repko en Lex Korff de Gidts. Daarnaast volgde zij geregeld lessen bij Herman Krebbers. Vanaf 2004 studeerde zij in Zwitserland aan het Conservatoire de Lausanne bij violist Pierre Amoyal waar zij in 2007 cum laude en met het eindcijfer 10 haar Solistendiploma behaalde.  Zij behaalde eerste prijzen op het Davina van Wely vioolconcours, het Prinses Christina Concours, het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en andere concoursen. 

Altijd op zoek naar nieuwe manieren van expressie, werkt celliste Amber Docters van Leeuwen (Zuid-Korea, 1984) vaak samen met musici die genres oversteken, zoals de zanger Gabriel Rios, pianist Jef Neve, Blue Note artiest José James, BMG kunstenaar Jonathan Jeremiah en het multitalent Ruben Samama. Ze geeft er de voorkeur aan om zich niet binnen één specifiek genre uit te drukken maar is altijd op zoek naar uitdagende samenwerkingen. Ze won onder andere de eerste prijs in het Nationaal Cello Concours.

Joël Waterman  ontving zijn eerste vioollessen van zijn vader en zette zijn studie voort bij Coosje Wijzenbeek in Hilversum. Op zijn zestiende stapte hij over op de altviool, en studeerde bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2002 summa cum laude afstudeerde. Hij heeft gespeeld met tal van grote solisten.

Het Helix Trio gaat u verrassen met werken van Schubert, Beethoven en George Enescu.

fotograaf: Ruben Samama]

Toegang € 15,00  Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3