Betoverende Pianisten

Concert
19 januari 2020 16:00

Tiffany Poon (Hong Kong, 1997) werd op 8-jarige leeftijd al toegelaten tot de Juilliard School Pre-College Division en maakte haar solo- en concertdebuut in de Verenigde Staten toen ze 10 jaar oud was. Sindsdien geeft ze solorecitals in de VS, Canada, Europa, Australië en China en verscheen ze als soliste met orkesten in de VS en Europa.

Tiffany ontving een volledige beurs van het uitwisselingsprogramma van de Columbia University/ Juilliard School en studeerde piano bij Emanuel Axe en Joseph Kalichstein. Ze werd door de Columbia University benoemd tot John Jay Scholar vanwege haar uitstekende academische en artistieke prestaties. In mei 2018 studeerde ze af aan de Columbia University met een Bachelor of Arts in filosofie. In het najaar van 2018 startte ze, met een volledige beurs, een Master of Music aan Yale School of Music bij Dean Robert Blocker.

Haar debuutalbum ‘Natural Beauty’, uitgebracht door KAWAI Edition in mei 2014, kreeg veel bijval. Het album bevat werken van Bach, Haydn, Chopin, Liszt en Debussy. Naast het uitvoeren en studeren besteedt ze ook haar tijd aan het maken van video's op YouTube, waar ze inzichten uit haar leven als muzikant deelt met als doel de drempel voor klassieke muziek te verlagen.

Met meer dan 11 miljoen YouTube-views en ruim 120.000 volgers op sociale media begint Tiffany nu aan een carrière als expressieve artiest van de nieuwe generatie.

Het seizoen 2018-2019 omvat recitals als onderdeel van het Klavierfestival Ruhr, het Rheingau Musikfestival, concerten in Brazilië en Mexico en een debuutrecital op het Huayi Festival op de Esplanade in Singapore.

In 2014 werd Tiffany uitgeroepen tot National Young Arts Winner in de VS. Haar prijzen omvatten de eerste prijs en de beste uitvoering van de Concerto Award op de 8e Moskou Internationale Frederick Chopin Competitie voor Jonge Pianisten in 2012 en de eerste prijs op de Juilliard School Pre-College Concerto Competitie in 2014. Onlangs won ze de eerste prijs op de Manhattan Internationale muziekwedstrijd en de 2e prijs in de Walter W. Naumberg Foundation International Competition in de VS.

Poon speelt in het Cenakel werken van Haydn, Beethoven, Chopin en Schumann.

Toegangsprijs 22,50  euro

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 
 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3