Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
17
1._Vyacheslav_Gryaznov_klein
17 november 2019 16:00

Vyacheslav Gryaznov (Rusland, 1982) is de schepper van meer dan 30 pianotranscripties en heeft de reputatie verworven als een van de meest opmerkelijke hedendaagse arrangeurs. In 2014 sloot de prestigieuze muziekuitgeverij Schott een contract met hem af. Zijn recente engagementen brachten hem solorecitals in de Berlijnse Philharmonie, Carnegie Hall in New York, Ehrbar Hall in Wenen en het National Center for the Arts in Mexico. Als solist speelde Gryaznov o.a. bij het Atlantic Classical Orchestra in Florida, de Moscow Philharmonic in Rusland, het RTE National Symphony Orhestra in Dublin, en het Dnipro Philharmonisch Orkest in de Oekranië.

Hij studeerde met onderscheiding af aan de Centrale Muziekschool van het Staats Conservatorium Moskou waar hij in de leer was bij Mariana Kandelaki. Hij zette zijn studie voort aan het Moskou's Conservatorium bij Professor Yuri Slesarev en studeerde ook daar af met de hoogste onderscheiding. Hij vervolgde zijn weg bij het conservatorium van Moskou als post-graduate student en maakte als docent deel uit van de onderwijsafdeling. In 2018 voltooide hij het Yale Artist Diplomaprogramma onder leiding van Boris Berman..Gryaznov is momenteel Artist in Residence van het Moskou’s Philharmonisch Orkest en van de Drozdoff Society in de VS.

Dit jaar treedt hij op in Australië, de VS, de Oekraïne, België, Frankrijk, Oostenrijk en Colombia.

Vyacheslav is eerste prijswinnaar van concoursen in Rusland, de Oekraïne, Georgië, Denemarken en Japan en is regelmatig te gast op internationale festivals.

Gryaznov speelt in het Cenakel composities van Grieg, Ravel, Debussy en Bach.

 

 fotograaf Gryaznov: Lisa-Marie Mazzucco

 

Toegangsprijs 22,50 euro

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3