Verrassende Orgelklanken (I)

Concert
 Registratie gesloten
 
19
Datum: 31 maart 2019 16:00

 

ORGELKRING MIDDENBRABANT
in samenwerking met Het Cenakel

Rob Nederlof – orgel

MET MEDEWERKING VAN HET STRIJKERSENSEMBLE

Factorium Consort

 

Rob Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano (bij Alexadru Hrisanide) en klavecimbel (bij Gerard Dekker) aan het Brabants Conservatorium. Hij sloot zijn drie studies af met het behalen van de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Rob Nederlof volgde diverse meestercursussen in binnen- en buitenland o.a. bij Bernard Lagacé, Albert de Klerk, Piet Kee, Luigi Tagliavini. Tevens studeerde hij nog een jaar bij Prof. Gisbert Schneider aan de Folkwang Hochschule te Essen (Duitsland).

Hij concerteerde in vele bekende concertzalen en kerken in heel Europa (onder andere Smetana-zaal en Rudolfinum in Praag, Berliner Dom, Thomaskerk Leipzig, St. Bavokerk Haarlem, Hofkapel Schönnbrun , Dom van Salzburg Wenen, Concertgebouw Amsterdam). Ook heeft hij meegewerkt aan een groot aantal CD- opnames en is hij regelmatig te beluisteren en te zien op radio en televisie. Rob Nederlof is docent aan het Factorium Podiumkunsten in Tilburg en is organist van de Heuvelse kerk en Petrus en Paulus kerk te Tilburg en van de Sint Jan in Goirle. Dit jaar viert Rob Nederlof dat hij 40 jaar organist is in Tilburg!

Factorium Consort is een strijkersensemble dat geheel bestaat uit docenten van het dit jaar eveneens jubilerende Factorium Podiumkunsten te Tilburg. Net zoals in de tijd van Bach zijn alle instrumenten enkelvoudig bezet waardoor een hele doorzichtige klank ontstaat.

PROGRAMMA


Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
o Sinfonia uit de Cantate BWV 169
o Sinfonia uit de Cantate BWV 49

Antonio Vivaldi (1678-1741)
o Concert voor orgel, viool en strijkers in d - RV 541

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
o Concert voor orgel en strijkers in F - Opus 7 nr.13 (HWV 295)

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
o Kerksonate voor orgel en strijkers in C - KV 336 nr.7

Joseph Haydn (1732-1809)

o Concert voor orgel en strijkers in C – Hob XVIII nr.1

Toegang 15 euro. Donateurs Orgelkring Midden-Brabant 7,50 euro. Jongeren tot 30 jaar gratis.

_________________________________________________________________________________________

Betaling bij aanvang concert contant of met pin.
Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.
Kaarten reserveren is mogelijk met de knop RESERVEREN bovenaan deze pagina of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

 

Alle datums


  • 31 maart 2019 16:00

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3