Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
27
igor_roma_3
16 december 2018 16:00

Pianoduo Igor Roma - André Gallo

 

A tribute to Ad de Roij

 

Ad de Roij was een van de oprichters en eerste voorzitter van de Franz Liszt Kring Nederland. Als zodanig was hij ook betrokken bij het Franz Liszt Concours te Utrecht wat eens in de twee jaar plaats vindt. Het winnen van de eerste prijs van dit concours in 1996 betekende voor Igor Roma de start van een grote internationale carrière. Sindsdien ontstond er een hechte vriendschap tussen beiden. Ad maakte het voor Igor mogelijk om zijn cd’s in Nederland op te nemen en hij bemiddelde bij verschillende optredens van Igor. Ad is ook belangrijk geweest bij de totstandkoming van de serie ‘Betoverende Pianisten’. Vandaar dat Stichting Muziek Evenementen Tilburg dit optreden van het pianoduo Roma - Gallo graag wil opdragen aan de in november 2017 overleden Ad de Roij.

 

Igor Roma (1969) trad al verschillende malen op in de reeks ‘Betoverende Pianisten’ en we kunnen hem inmiddels als een échte Tilburgse publiekslieveling beschouwen. Hij trad op in alle grote zalen van Nederland en speelde ook op de grote podia van alle Europese landen, Azië en Zuid- Afrika. Als docent is hij verbonden aan de Academia Incontri col Maestro in Imola en aan het Conservatorium van Maastricht.

 

André Gallo (1990) was een leerling van Maestro Franco Scala aan de Academia Incontri col Maestro in Imola. Nu is Gallo docent aan de Academia Pianistica Internazionale Incontri col Maestro in Imola. Bryce Morrison, de invloedrijk recensent van het gezaghebbende blad ‘The Grammophone ‘, zegt over hem: "A masterly pianist with a bold and intriguing personality".

Behalve in Italië geeft Gallo recitals in belangrijke zalen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Israël, Spanje en Zweden. Ook speelde hij op talloze festivals en met vele orkesten in Italië en de rest van Europa. Zijn repertoire omvat zowel werken van klassieke als 20ste eeuwse componisten. Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar de Franse componisten uit de vorige eeuw. Hij speelt het volledige oeuvre van Ravel, Poulenc, Debussy en Satie.

Entree 20 euro

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3