Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
27
Anna-Zassimova---foto-van-Hires-Klein
18 november 2018 16:00

 

 

Anna Zassimova

“One of the greatest Chopin players we have ever heard."

Vaktijdschrift Fanfare U.S.A 

De in Moskou geboren Anna Zassimova bezocht al op zesjarige leeftijd de wereldberoemde Gnessin School in Moscow. Zassimova is een pianiste van het zeldzame soort, ze lijkt zo weggelopen uit een 19e eeuwse roman. Haar spel is gepassioneerd en intens, zacht en furieus tegelijk en gaat gepaard met een ongeëvenaard inzicht in het werk wat ze speelt.

In haar spel komen een schitterende virtuositeit en een bezielende muzikaliteit tezamen, pianistische kwaliteiten die haar verbinden met de Russische klavierschool van Heinrich Neuhaus en zijn leerlingen Sviatoslav Richter en Emil Gilels.

Concertreizen brachten haar behalve in Rusland ook in de Verenigde Staten en China. Zij gaf recitals en kamermuziekconcerten op internationale festivals zoals Klavier Festival Ruhr, Bloomsberg Festival en het Chopin Festival in Maria Lanske (Tsjechië). Behalve pianiste is ze ook kunsthistoricus en doctor in de muziekwetenschappen.

Anna Zassimova speelt composities van Medtner, Catoire, Chopin, en Debussy.

 

Entree 20 euro

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3