S.M.E.T. zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
12
Dudok-Quartet-Amsterdam-Photo-010--Marco-Borggreve
9 december 2018 12:30

Judith van Driel – viool
Marleen Wester – viool
Marie-Louise de Jong – altviool
David Faber - cello

Het Dudok Kwartet Amsterdam is één van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen zij de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Zoals ze zelf zeggen: “Wij laten de tijd zien dat de muziek niet oud is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gezien moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online. We durven ons kwetsbaar op te stellen."

Het Kwartet studeerde bij het Alban Berg Quartet in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Daniel.

In 2018 ontving het Dudok Kwartet Amsterdam als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Recentelijk maakte het kwartet zijn debuut in de Verenigde Staten, het Konzerthaus in Wenen en het Beethovenhuis in Bonn. Het Dudok Kwartet is regelmatig te gast in zowel het Concertgebouw te Amsterdam als in zalen in heel Nederland en Europa.

The Guardian over hun laatste album ‘Solitude’:
'Het spel van deze fijne Amsterdamse instrumentalisten had me meteen vanaf het begin gekust door Mendelssohns koortsachtige kwartet in F mineur. Het Dudok Kwartet komt recht in het hart van dit stuk, onverschillig in de hectische opening allegro en zoet zacht in het adagio, voordat hij zich stort in de afgrond van de finale.

Toegang 12.50 euo inclusief koffie/thee

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3