S.M.E.T. zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
21
Delta-Trio_foto-2-door-Sarah-Wijzenbeek
11 november 2018 12:30

Gerard Spronk – viool
Irene Enzlin – cello
Vera Kooper - piano


"..brilliant, thoughtful and novel music-making. I cannot speak highly enough of the Delta Piano Trio. If this adventurous issue is anything to go by, theirs is a future of infinite promise."

Richard Hanlon, Music Web International.

Het Delta Piano Trio werd in 2013 in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper.

Door collega’s beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles, maakte het trio naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Het trio studeerde bij Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio), Rainer Schmidt (Hagen Quartet), het Wanderer Trio en Anton Kernjak en werkt regelmatig samen met de Russische componiste Lera Auerbach.

Het Delta Piano Trio is meermalig eerste prijswinnaar van concoursen als het Stasys Vainiunas Internationaal Kamermuziekconcours in Litouwen (2014), het Salieri-Zinetti Internationaal Kamermuziekconcours in Italië (2014), het Orlando Internationaal Kamermuziekconcours in Nederland (2015), en het Orpheus Kamermuziekconcours in Zwitserland (2017). Het trio trad veelvuldig op in Europa, Rusland, Israël, China, Korea, Indonesië en de Verenigde Staten in zalen als Het Concertgebouw (Amsterdam), National Center of Performing Arts  (Beijing), Gang Dong Art Center (Seoul) en St. John's Smith Square (London).

In 2017 verscheen bij  Naxos Records de debuut-cd van het ensemble, met werken van Taneyev en Borodin. Recentelijk kwam bij het Amerikaanse label Odradek een tweede CD uit met werken van Shostakovich and Auerbach. Beide cd’s ontvingen lovende reacties in de internationale pers. 

In een wereld van mondialisering en uniformiteit valt het trio op door haar persoonlijke klank, toewijding en jeugdig enthousiasme. Hun spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd en op overtuigende wijze brengen ze drie persoonlijkheden samen tot een muzikale eenheid. Het trio benadert kamermuziek als een vorm van communicatie, een contante uitwisseling van ideeën en een gedeelde weg van reflectie, ontdekking en evolutie. Met als doel hun eigen pad te vormen, heeft het Delta Piano Trio een gevarieerde en zeer persoonlijke repertoirekeuze, die werken uit het gehele piano trio oeuvre omvat.

Toegang 12.50 euo inclusief koffie/thee

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3