S.M.E.T. zondag concert

Concert
Datum: 14 oktober 2018 12:30

Quirine Viersen - cello

Thomas Beijer - piano


Een begeerlijk duo.
Zij cijfert zichzelf weg voor de muziek. Met haar Italiaanse Guarneri-cello uit 1715 dringt zij door tot de kern van elk stuk. Quirine Viersen is een klasse apart. Symfonieorkesten in binnen- en buitenland spelen graag celloconcerten met haar, van het Concertgebouworkest tot de Wiener Philharmoniker. In de pianist Thomas Beijer vond zij een geestverwant. Ze bundelen hun krachten voor een fantasievol duorecital: romantische cellosonates van Mendelssohn en Strauss naast Janácks geliefde Pohádka en Rudolf Eschers overrompelende Sonate concertante.

Quirine Viersen (1972) behoort tot de meest vooraanstaande persoonlijkheden op de cello van haar generatie. Met haar krachtige, intense en virtuoze spel heeft ze het publiek, de pers alsook haar collega-musici overtuigd van haar muzikaliteit.

Quirine won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Rostropovich Concours te Parijs en het Tchaikovsky concours te Moskou.

 Thomas Beijer(1988) is een van Nederlands meest gevraagde pianisten. Hij studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn Masterstudie in 2011 afsloot met de hoogste onderscheiding. Hij volgde lessen bij onder anderen Jorge Luis Prats, Emanuel Ax en Murray Perahia. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge Nederlandse pianisten. De internationale jury omschreef hem als ‘een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar’. Bij Briljant Classics verscheen in 2008 zijn eerste CD, met werken van Johannes Brahms. Daarop volgde een CD met werken van Rachmaninoff, en in 2013 de CD 'Canción y Danza'met werken van componisten uit Spanje waarmee Thomas een bijzondere affiniteit heeft. Ook als componist geniet Thomas Beijer bekendheid.

 

Toegang 12.50 euo inclusief koffie/thee

 

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

 

 

Alle datums


  • 14 oktober 2018 12:30

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3