Projectenfonds Concert

Concert
1
Mattijs-van-de-Woerd-en-Shuann-Chai
16 september 2018 15:00

Het concert wordt georganiseerd ten bate van de projecten van het Projectenfonds van het Tilburgs Byzantijns Koor. Na het concert wordt een uitgebreid 'High Tea buffet' aangeboden..

Aanmeldingen /reserveringen kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum en tijd: zondag 16 september 2018, aanvang 15:00 uur.

De voor het concert, entree, dranken en het High Tea buffet bedragen € 25,- per persoon. Daarboven vragen wij een extra bijdrage ten behoeve van de hulpverleningsprojecten van het TBK Projectenfonds.

Wij vragen uw steun voor onze projecten in Georgië, namelijk het verstrekken van een medicijn (Kreon) voor een tiental kinderen die lijden aan taaislijmziekte (cystic fibrosis); het ondersteunen van een mobiel medisch team dat in de afgelegen gebieden van Georgië zieken bezoekt, onderzoekt en gratis medicijnen verstrekt en een studiebeurzenproject voor getalenteerde jongeren uit arme gezinnen in Georgië.

Voor deze projecten werken wij samen met de Stichting SOCO in Georgië (www.soco.ge).  Hierdoor kan de garantie gegeven worden dat het geld op de juiste plaats terecht komt en volledig besteed wordt ten behoeve van de projecten.

In samenwerking met de parochie Heikant Quirijnstok willen wij het speeltuinproject van de Norbertinessen in Zsámbék Hongarije ondersteunen. 

Belangstellenden om het concert bij te wonen kunnen een e mail sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarna u een persoonlijke uitnodiging toegezonden krijgt.

Toegang tot het concert en de high tea is uitsluitend mogelijk op uitnodiging.

Kaarten zijn aan de zaal niet verkrijgbaar. Dit mede in verband met de beschikbare capaciteit van de kapel en de catering.

De stichting TBK Projectenfonds is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). ANBI nummer 807932693. Giften zijn aftrekbaar voor de belasting.

PROGRAMMA

Liederen van Schubert, Vaughan Willams, Duparc, Kosma, Copland, Ma Shuilong, Li Taixiang, Tom Waits en Radiohead

Muziek en reizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een muziekstuk kan jou vervoeren zonder dat je je verplaatst. En tijdens de simpelste wandeling brengt iedere voetstap zijn eigen, unieke ritme voort – veel componisten waren (en zijn) niet voor niets verstokte wandelaars. De vele facetten van het reizen zijn terug

te vinden in talloze liederen. Het verlangen naar het onbekende, de onweerstaanbare drang om de gebaande paden te verlaten, te ontsnappen. Maar ook: afscheid nemen, eenzaamheid en heimwee.

Franz Schubert en Ralph Vaughan Williams wijdden complete liedcycli aan dwangmatige zwervers. Henri Duparc componeerde een dramatische achtervolging te paard en een visionaire reis terug naar een vorig leven. Aaron Copland bezong dansende bootsmannen op de Ohio-rivier, Joseph Kosma een overwerkte Parijse taxichauffeur. De Taiwanese componist Ma Shuilong verbindt klassieke Chinese poëzie met westerse compositietechnieken en slaat zo een brug tussen tijdperken en tradities. Liedjesschrijver Li Taixiang bediende zich voor zijn grootste pophit juist van Taiwanese volksmuziek. Tom Waits mijmert over al het bitterzoets dat voorbij de grens wacht, en de heren van Radiohead smeren ‘m in het holst van de nacht.

Roadside Songs

Franz Schubert

Der Wanderer an den Mond D870

Fahrt zum Hades D526

Der Lindenbaum D911/5

Selige Welt D743

Der Kreuzzug D932

Auf der Bruck D853

Ralph Vaughan Williams

Songs of Travel

- pauze -

Henri Duparc

L'invitation au voyage

Le manoir de Rosemonde

La vie antérieure

Ma Shuilong

Chun can dao si si fang jin

Ji mo

Chan wei

Li Taixiang

Gan lan shu

Trad., arr. Aaron Copland

The Boatmen's Dance

Tom Waits

Foreign Affair

Radiohead

Exit Music (For A Film)

Joseph Kosma

Le cauchemar du chauffeur de taxi

ROADSIDE SONGS is de neerslag van zeven jaar samen spelen en samen reizen.

Mattijs en Shuann voerden Vaughan Williams’ Songs of Travel uit van Hoorn tot Hong Kong. Schubert speelden ze altijd en overal, van Gloucester tot Beijing.

In een muziekwinkeltje in Taipei stuitten ze op de liederen van Ma Shuilong.

En Tom Waits en Radiohead? Die zijn vanuit de platenkast het recitalpodium opgeslopen en completeren als vanzelfsprekend een eclectische selectie absolute lievelingsmuziek.

De cd ROADSIDE SONGS

zal worden uitgebracht

door Zefir Records

(www.zefirrecords.nl

Mattijs van de Woerd

Mattijs van de Woerd studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam bij Sylvia Schlüter, Maarten Koningsberger en Margreet Honig. Hij won in 2001 de Vriendenkrans Concours, en in 2003 werd hem de eerste prijs van de Wigmore Hall International Song  Competition in Londen toegekend.

Mattijs van de Woerd trad onder andere op met de Nationale Opera, Nederlandse Reisopera, Opéra La Monnaie Brussel, Opéra Monte-Carlo, Koninklijk Concertgebouworkest, Los Angeles

Philharmonic, NHK Symphony Orchestra Tokyo en met dirigenten Jaap van Zweden, Herbert Blomstedt, Ed Spanjaard, Daniel Reuss, Tan Dun, Reinbert de Leeuw en Frans Brüggen. Zijn

concertrepertoire reikt van Carissimis Jepthe tot Stravinskys Threni. Op de operabühne was hij onder meer te horen als Papageno in Die Zauberflöte en de titelrol in Don Giovanni. Daarnaast creëerde Mattijs rollen in nieuwe operas van Louis Andriessen, Micha Hamel, en Willem Jeths, o.a.

Mattijs is veelvuldig te beluisteren in liedrecitals; in 2011 en 2012 maakte hij samen met pianiste Shuann Chai recitaltoernees door China. Hij verleende zijn medewerking aan talrijke beeld- en geluidsopnames met muziek variërend van Bachs Johannes Passion en Schuberts Winterreise tot Golgotha van Frank Martin en Ballade van de Gasfitter van Klaas ten Holt. Verder maakt Mattijs als zanger en arrangeur deel uit van het oude-lichtemuziekgezelschap

Frommermann, en is hij aangesloten bij artiestencollectief Splendor Amsterdam.

Shuann Chai

Pianiste Shuann Chai is een actieve en bezielende musicus, geprezen door de muziekkritiek voor haar uitvoeringen op zowel moderne als historische instrumenten. Haar projecten verraden een brede belangstelling: de 32 Beethovensonates op historische piano's, samenwerkingsprojecten met moderne dansers rond de muziek van John Cage en Sergei Prokofiev, kamermuziekprogramma's in La Folle Journée in Tokyo (Japan) en het festival Bach en Combrailles (in Frankrijk). Woonachtig in Nederland, treedt ze overal in Europa op, maar haar werkterrein omvat ook Azië en haar geboorteland, de VS.

Naast haar concertuitvoeringen is Shuann Chai een veelgevraagd docente. Ze heeft master classes en demonstratielessen geleid aan de Gulangyu Piano Academie in Xiamen (China), het Grieg Conservatorium in Bergen (Noorwegen), het Centraal Conservatorium van Beijing (China), de Universiteit van Edinburgh (VK), en de Universiteit van California (VS). Haar eerste CD met Beethovensonates gespeeld op fortepiano, kreeg veel lof van de muziekkritiek.

Shuann is dankbaar voor twee inspirerende muzikale "metgezellen": een Steinway concertvleugel gesigneerd door de jazz-giganten Herbie Hancock en Ahmad Jamal; en een originele Rosenberger fortepiano uit 1820, die ze in permanente bruikleen heeft gekregen van het Nationale Muziek Instrumenten Fonds (NMF).

Bariton Mattijs van de Woerd en pianiste Shuann Chai delen een brede muzikale smaak, gekoppeld aan een dito stijlopvatting. Dat is terug te zien in het rijk geschakeerde repertoire dat ze samen hebben opgebouwd en de concerten die ze in de loop der jaren hebben gegeven – van Schubert op een Rosenberger-fortepiano uit

1820 via Bach op een Steinway D tot René Samson op toy piano; van non vibrato tot

spoken word en alles daartussenin.

 

Nadere informatie en prijs volgt.

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3