Brain. Beauty. Beyond

Concert
 Registratie gesloten
 
63
Datum: 25 februari 2018 15:00

 Brain. Beauty. Beyond

from TELEMANN till HEHAKAYA

 

Anouk Kamp, Piano zang

Friso de Boer, Zang

Dedy Tooten ,Yoga

Sino Krijgsman, Flute

 

Matiette Hehakaya, Piano

&

The colour of soundband

Niek Hietbrink, Contrabas

Martin Gort, Percussion

 

 

Anouk Kamp uit Berkel- Enschot, bekend van ‘het mooiste meisje van de klas’ en ambassadrice van de Hersenstichting, nodigt je uit in haar wereld van yoga en muziek. De muziek varieert  van Telemann uit de Barok tot hedendaagse composities van Mariette Hehakaya.Met haar man Sino Krijgsman, verzorgt Anouk een muzikaal programma waarin een verbinding tussen  Beauty, Brains & Beyond wordt gelegd.Een uniek middagconcert waarbij de nadruk gelegd wordt op de verschillende aspecten van schoonheid.

 Schoonheid van binnenuit, schoonheid in kunsten en schoonheid van het brein, aldus Mariëtte Hehakaya pianiste en componiste, die speciaal voor dit concert door Anouk Kamp gevraagd is. Hehakaya zal het gehele programma met elkaar verbinden door telkens terug te keren naar de bron van klank op haar vleugel. Dit doet zij door het geheel muzikaal te begeleiden en na de pauze haar eigen composities te spelen waarbij opnieuw de schoonheid van Colour & Sound wordt geopenbaard. Muziek kent geen geloof nog kleur maar gaat verder dan normen en waarden waar ‘de geest van muziek over de wateren waait’.

Anouk Kamp, is een 51-jarige enthousiaste vrouw, die midden in het leven staat!  Al van jongs af aan zong zij in jeugdkoren, in kerkkoren en trad ze op in musicals op school. Op haar 10e begon ze met pianoles omdat er bij haar thuis altijd veel muziek werd gemaakt. Op haar 28e kreeg ze een forse hersenbloeding, waardoor ze haar korte termijn-geheugen verloor. De muziek kwam op een laag pitje te staan mede door haar hemianopsie waardoor ze 45 procent van haar gezichtsvermogen verloor. Na haar verhuizing van Amsterdam terug naar Brabant heeft ze de gelegenheid gepakt om weer met muziek aan de slag te gaan, wat haar voldoening geeft en waar ze blij van wordt.

Tegenwoordig volgt ze bandtraining en zangles bij het Factorium en heeft ze bovendien zangles van Friso de Boer en pianoles van Jeroen Granneman: met beiden treedt ze ook regelmatig op. Haar 50ste verjaardag was een van de hoogtepunten met een gevarieerd optreden waarbij ze samen zong met o.a. Charly Luske.

Door zich op deze manier te manifesteren en muziek te maken heeft ze ondervonden, dat haar geheugen-capaciteit zich blijft verbeteren en zij meer zelf vertrouwen heeft gekregen.

Dit concert ziet zij als de kick-off voor de Anouk triple B—foundation ! Het doel van de foundation is het verwezenlijken van projecten met slachtoffers van hersenletsel. Vanuit haar eigen ervaring, waarbij muziek een stimulerende rol heeft gespeeld, wil Anouk ook anderen helpen weer positiever in het leven te kunnen staan! De gehele opbrengst, van dit concert, zal ten goede komen aan deze foundation.

Toegang 15 euro

 

 

 

Alle datums


  • 25 februari 2018 15:00
  • 00:00

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3