Alexander de Jong (bas-bariton) & Mark van Nispen (piano)

Concert
 Registratie gesloten
 
27
Datum: 17 februari 2018 20:15

 

Ondanks de relatief korte samenwerking tussen bas-bariton Alexander de Jong en pianist Mark van Nispen, heeft dit kersverse liedduo al een aantal succesvolle optredens verzorgd. Zo gaven zij een uitverkocht recital tijdens het afgelopen Grachtenfestival in Amsterdam, en waren zij meerdere malen te horen op Radio 4.

 

Na allebei afgestudeerd te zijn aan het Conservatorium in Tilburg, zijn zowel Mark als Alexander werkzaam bij verschillende Nederlandse operagezelschappen en zijn ze regelmatig te horen in concerten en recitals.Vanavond keren zij terug naar de Brabantse roots met een concert in het Cenakel.

 

Het liedduo biedt een verrassend programma aan rondom de belevingswereld van dichter Heinrich Heine en zijn tijdgenoten, met werken van bekende liedcomponisten als Schubert en Schumann, maar ook van componisten waarvan de liederen minder bekend zijn bij het grote publiek, zoals Carl Loewe en Hans Pfitzner.

 

Van de Franse Guy Ropartz spelen ze de indrukwekkende en zelden te horen ‘Quatre poèmes d'après l'"Intermezzo" d'Henri Heine’. 

 

Laat u meevoeren op de klanken van de Duitse (en Franse) Romantiek!  

 

Aanvang 20.15u
Entree: €15,00 incl. consumptie in de pauze.

 

 

Alle datums


  • 17 februari 2018 20:15

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3