Brabant Sinfonia

Concert
 Registratie gesloten
 
42
Datum: 26 november 2017 15:00

Aanvang 15.00 uur

Toegang gratis

 

Brabant Sinfonia is opgericht in 1977 onder de naam ‘Tilburgs Begeleidings Orkest’ (TBO). Naast het verzorgen van begeleidingen voert het orkest ook eigen concerten uit. Brabant Sinfonia bestaat uit een mix van gevorderde amateurs, conservatorium- studenten en beroepsmusici van jong tot oud.

Brabant Sinfonia is er voor elk programma waarbij een orkest nodig is. Dit kan variëren van het begeleiden van een opera of een kooruitvoering tot het opluisteren van een bedrijfsfestiviteit. Het is een flexibel orkest met een basisomvang van 45 musici die kan worden uitgebreid tot een volwaardig symfonieorkest of verkleind tot een kamerorkestbezetting.

Brabant Sinfonia staat onder leiding van dirigent Paul van Gulick

Claudette Verhulst, Eindhoven 1989, heeft haar opleiding gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij heeft met succes deelgenomen aan diverse concoursen waaronder het Prinses Christina Cocours. Ook heeft zij masterclasses gevolgd bij onder meer Ronald Brautigam.

Claudette streeft in haar werk naar een levendige interactie met haar publiek.

Begeleid door Brabant Sinfonia voert zij het pianonconcert nr.2 van Sergej Rachmaninov uit.

Antonín Dvořák (1841-1904), Symfonie nr. 8 in G majeur, opus 88

Symfonie 8 gunt de luisteraar geen moment rust. Originele vondsten, opwindende motieven en hartstochtelijke thema’s passeren in sneltreinvaart de revue, met misschien wel als hoogtepunt het spetterende slotdeel. De achtste van Dvořak is één brok genialiteit!

Sergej Rachmaninov (1873-1943), Pianoconcert nr. 2 in c mineur, opus 18

Dit pianoconcert is een driedelige compositie voor piano en orkest. Het geldt als een van de meest succesvolle werken van Rachmaninovs oeuvre en behoort tezamen met het derde pianoconcert tot zijn beste werken voor piano en orkest.

 

 

 

Alle datums


  • 26 november 2017 15:00

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3