Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
36
Datum: 18 februari 2018 16:00

“A musician of prodigious technique and genuine insight, whose feel for a musical gesture is extraordinary. The playing is hairrising. “

The New York Times

“Katsaris’ wizarsdy must have equalled Liszt’s own.”

South China Morning Post

Cyprien Katsaris werd geboren in Marseille in 1951 maar hij op in Kameroen (Afrika). Op vierjarige leeftijd begon Cyprien met piano spelen. Hij studeerde aan het Conservatorium van Parijs onder Monique de la Bruchollerie en Aline van Barentzen. Daar studeerde hij ook Kamermuziek, samen met René Leroy en Jean Hubeau. De discografie van Katsaris is zeer uitgebreid. Door de Jaren heen heeft hij talrijke opnames gemaakt bij diverse labels zoals BMG/RCA, DG, Decca, EMI, Sony Classical, Telefunken en Warner.

Katsaris is een van de zeldzame pianisten wiens techniek, spitsvondige interpretaties en intuïtie de luisteraar in verwondering brengen. Hij beschikt over een breed repertoire, waaronder Bach, Mozart, Beethoven, Schumann, Mendelssohn, Chopin, Liszt, Brahms, Tchaikovsky, Rachmaninov, Prokofiev en Messiaen. Cyprien is een veelzijdig internationaal wereldwonder. Hij heeft de ultieme techniek, kan niet beter. Zijn spel is betoverend, magisch en sleept u mee in andere werelden waarin ook zijn humor niet ontbreekt. Om deze man verder te beschrijven is bijna een onmogelijke taak, hier is een heel boek voor nodig. Cyprien stond al eerder op het programma van de Betoverende Pianisten. Helaas kon het concert toen niet doorgaan. Nu dus een nieuwe kans om deze virtuoze pianist te komen beluisteren. Het is een wonder dat hij in Nederland optreedt, alleen in Tilburg.

Programme Surprise.

 

Toegang 20 euro

 

 

Alle datums


  • 18 februari 2018 16:00

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3