Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
12
17 december 2017 16:00

"Clearly he is already among the most briljant of pianists"

Gramophone, Bryce Morrison

Joseph Moog, geboren in 1987 in Ludwigshafen als zoon van professionele musici, begon op vierjarige leeftijd met pianospelen en studeerde na de Musik Akademie van Karlsruhe aan het conservatorium van Würzburg bij Prof. Bernd Glemser en daarna aan de Musik Akademie für Musik, Theater und Media in Hannover bij Ari Vardi.

Zijn talent bleef niet lang onopgemerkt. Zo opende hij vorig jaar de serie Meesterpianisten in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, speelde hij in De Doelen te Rotterdam en zal hij zijn debuut maken bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook zal hij dit jaar voor het eerst in New York optreden, gevolgd door een concert in Canada waar hij onder leiding van Yannick Nézet-Seguin het tweede pianoconcert van Rachmaninoff zal spelen. In Azië doet hij Hong Kong aan om het tweede Brahmsconcert te vertolken en in Tokyo, Singapore en Seoul geeft hij recitals.

In 2012 ontving hij van de International Classisal Music Awards (IMCA) de Award for Young Artist en in 2014 de Award for Soloinstrumentalist of the Year.

Moog heeft een zeer uitgebreide discografie, waaronder het pianoconcert van Moszkowski wat hij op deze manier opnieuw onder de aandacht heeft gebracht. Zijn laatste opname bevat de Grande Sonate op.37 van Tsjaikovsky tesamen met Scharwenka's Sonate nr.2 in Es op.36.

Tijdens dit concert brengt Joseph Moog werk ten gehore van Haydn, Liszt, Debussy en Ravel.

Toegang 20 euro

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3