Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
17
Datum: 19 november 2017 16:00

Betoverende Pianisten

Patrick Hemmerlé

 

“…his musicianship is such that the technique encompasses much more than getting the notes, tempi and dynamics right."

James Day, Cambridge Evening News

 

De Franse pianist Patrick Hemmerlé heeft een grote voorliefde voor componisten uit de Oostenrijks-Duitse traditie. Een belangrijk deel van zijn repertoire is dan ook gewijd aan Bach, Beethoven, Schumann en Schubert. Maar Hemmerlé is ook altijd op zoek naar componisten die geen deel uitmaken van het ijzeren repertoire. Zo neemt hij in zijn concertprogramma's geregeld componisten op als Novák en Martin.

Patrick heeft twee cd's uitgebracht, één voor het Spaanse label Orpheus met werk van Schumann, Brahms en Novák en één voor het Franse label IndéSENS met werk van Novák en Tchesnokov.

Hij studeerde aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris bij Billy Eidi en nam privélessen bij Nadine Wright, Joaqim Soriano, Ventislav Yankov en Eric Heidsieck.

Hij is laureaat van de internationale concoursen van Valencia, Toledo, Grosseto, Epinal en onlangs van het Concours Festival Repertoire Pianistique Moderne in Parijs.

De in Cambridge woonachtige Hemmerlé treedt veel op in Engeland maar geeft ook recitals in Europa, Amerika en China. Tevens geeft hij lecture-recitals die de luisteraar meer inzicht geven in de werken die hij speelt.

Patrick Hemmerlé speelt composities van Bach, Beethoven en Chopin.

 Toegang 20 euro.

 

 

 

Alle datums


  • 19 november 2017 16:00

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3