S.M.E.T.

Concert
 Registratie gesloten
 
67
Datum: 4 februari 2018 12:30

Van Baerle Trio

Hannes Minnaar - piano

Maria Milstein - viool

Gideon den Herder - cello

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten de musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in 2011 treedt het trio veelvuldig in deze zaal op en wordt door het Concertgebouw genomineerd voor de ‘Echo Rising Stars’ 2013/2014, een tour die ze langs de belangrijke zalen van Europa voert waaronder Musikverein Wenen, de Barbican Londen, de Cité de la Musique in Parijs, Barcelona en Keulen. Al voor het begin van deze Europese tour heeft het Van Baerle Trio zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours van Lyon in 2011.

Het Van Baerle Trio werd gevormd onder de hoede van Dimitri Ferschtman en volgde lessen bij Ferenc Rados en Claus-Christian Schuster. De ontmoeting met Menahem Pressler in 2008 was een grote bron van inspiratie voor de drie musici, die sindsdien meerdere keren voor hem speelden.

Inmiddels staan ze op het punt hun ervaring door te geven aan een volgende generatie op uitnodiging van het Conservatorium van Amsterdam.

Het Van Baerle Trio speelt beide pianotrio's op.70 van Beethoven.

 

Toegang 12.50 euro inclusief koffie/thee

 

Voor alle concerten geldt contante betaling aan de zaal (pinnen is helaas niet mogelijk).

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

Alle datums


  • 4 februari 2018 12:30

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3