S.M.E.T. Nieuwjaarsconcert

Concert
Datum: 14 januari 2018 12:30

 UITVERKOCHT

Ieder jaar programmeert S.M.E.T. een nieuwjaarsconcert dat een uitstapje maakt naar een ander muziekgenre. Twee jaar geleden was dat Carel Kraayenhof met zijn tango’s, vorig jaar flamenco en nu dus gypsy-jazz met dit fameuze trio. Aanleiding voor het optreden is de succesvolle film “Django” waarvoor de Rosenbergs de soundtrack hebben ingespeeld.

The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: jazz festival van Montreal, North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles. Met alle grote musici: Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen, Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets, enz. Het trio stond in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford en Luciano Pavarotti.

Geïnspireerd door Django Reinhardt weten ze hun oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in gypsy swing stijl. Ook hebben ze een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels hebben zij meer dan 26 cd’s en dvd’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen. Bezield door één passie, muziek maken, hebben ze de wereld veroverd. In de late jaren ’70 genieten ze brede bekendheid in de Europese gypsy gemeenschap. Eind jaren ’80 breken ze internationaal door en worden ze hoofdact op menig groot jazzfestival. Het trio heeft naam gemaakt als crème de la crème van het genre, bewonderd door fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al 25 jaar vertegenwoordigt The Rosenberg Trio de “essentie van gypsy jazz”.

Let op: dit concert is met pauze en de toegang is 15 euro inc. kofie/thee

Voor alle concerten geldt contante betaling aan de zaal (pinnen is helaas niet mogelijk).

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

 

Alle datums


  • 14 januari 2018 12:30

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3