S.M.E.T.

Concert
 Registratie gesloten
 
14
Datum: 11 maart 2018 12:30

Hexagon Ensemble

Wout van den Berg – fluit

Bram Kreeftmeijer – hobo

Arno van Houtert – klarinet

Marieke Stordiau – fagot

Christiaan Boers – hoorn

Frank Peters – piano

Sinds 1991 verzorgt het Hexagon Ensemble vele succesvolle optredens; onder meer in het Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), Wigmore Hall (Londen), Parijs, Straatsburg en het Festival van Vlaanderen. Ook maakte het ensemble een tournee naar de Verenigde Staten, waar ze naast concerten ook masterclasses verzorgden.

Musiceren op het allerhoogste niveau is een voortdurende en aangename uitdaging voor het Hexagon Ensemble. Het kenmerkt zich dan ook door een verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en multidisciplinaire programmering. Het speelt overrompelend, indringend en virtuoos.

Met hun uitgesproken keuzes uit klassiek, twintigste-eeuws en hedendaags repertoire voor blazers en piano stelt het ensemble verrassende programma’s samen waarin traditie en vernieuwing aaneen worden geregen. De eigenzinnigheid en veelzijdigheid van het Hexagon Ensemble gaan hand in hand met de gedrevenheid om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken. Deze ‘curiosité permanente’ komt tot uitdrukking in talloze avontuurlijke verbindingen met andere muziekstijlen en (podium)kunsten zoals dans, toneel, literatuur en beeldende kunst. Vorig jaar nog ging het ensemble naar Japan met het programma "Een ontmoeting met Vincent van Gogh", waarin het muziek speelt die past bij de verschillende stijlperiodes van de grote Hollandse meester.

Mozart en de Fransen

Het Hexagon Ensemble zal werk ten gehore brengen van Mozart en Poulenc. Het Franse repertoire heeft sinds de oprichting van het gezelschap een grote rol gespeeld in de programmering. Maar ook het Kwintet van Mozart, een absoluut hoogtepunt in de literatuur voor blazers en piano, mag natuurlijk niet ontbreken.

Toegang 12.50 euro inclusief koffie-thee

 

 

Voor alle concerten geldt dat de kaarten aan de zaal contant moeten worden afgerekend (pinnen is niet mogelijk). Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

Alle datums


  • 11 maart 2018 12:30

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3