S.M.E.T.

Concert
 Registratie gesloten
 
22
Datum: 10 december 2017 12:30

Carducci Quartet met medewerking van Peter Caelen

Matthew Denton - viool

Michelle Fleming - viool

Eoin Schmidt-Martin - altviool

Emma Denton - cello

Peter Caelen - piano

“…playing of constant variety,a masterclass in unanimity of musical purpose.”

THE Strad

“….technical rigour,penetrative musical insight and lively yet unified individualism…winning in every sense of the word…”

The Irish Times

Het Carducci Quartet is een van de meest succesvolle jonge strijkkwartetten van dit moment. Het in Engeland gevestigde kwartet is verbonden aan Cardiff University en Dean Close School en is daarnaast Quartet in Residence aan Trinity Laban in Londen, Repton School en Cork School. Het kwartet is regelmatig te gast in Wigmore Hall in Londen en treedt in heel Groot-Brittanië op.

Het Engels-Ierse kwartet won vele prijzen in zowel Groot-Brittanië als daarbuiten en geeft jaarlijks meer dan 90 concerten wereldwijd. Ze waren te horen op podia als Carnegie Hall in New York, de Library of Congress in Washington, Tivoli in Kopenhagen en de festivals van Verbier, West Cork en Wratislava Cartans.

Peter Caelen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij o.a. Joop Celis en Willem Brons. Hij won in 1984 de eerste prijs van het Prinses Christina Concours en was in 2001 finalist van het Internationale Johannes Brahms Wettbewerb in Pörtschach (Oostenrijk).

Peter trad in heel Europa op, o.a. in Amsterdam (Concertgebouw), Rotterdam (De Doelen), Londen, Oxford, Brussel en Rome. Als kamermusicus speelde hij onder meer met Simone Lamsma, het Atrium en het Carducci Quartet.

Door Muziek Centrum Frits Philips in Eindhoven werd hij in 2005 gepresenteerd als "Zuiderlicht". Als veelbelovend talent werd hij in staat gesteld zijn eigen concertserie samen te stellen.

Peter gaf masterclasses in Engeland, Finland en België, maakte verschillende cd-opnames en was te zien en te beluisteren op zowel Nederlandse als buitenlandse radio- en tv-zenders.

Tijdens dit concert zullen werken klinken van Beethoven en Schumann.

toegang 12.50 euro, inclusief koffie-thee

 

 

Voor alle concerten geldt dat de kaarten aan de zaal contant moeten worden afgerekend (pinnen is niet mogelijk). Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

Alle datums


  • 10 december 2017 12:30

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3