S.M.E.T.

Concert
Datum: 2017-11-12 12:29

Matthieu van Bellen-viool en de Israelische pianist Omri Epstein

Mathieu van Bellen (Hulst, 1988), was prijswinnaar en finalist van diverse (inter)nationale concoursen, waaronder de Yehudi Menuhin Competition in Londen en het Wieniawski Concours in Polen. In Nederland won hij zowel het Prinses Christina als het Oskar Back Concours. Tijdens het Grachtenfestival 2016  was Mathieu ‘artist in residence’ en in de serie ‘Jonge Nederlanders’ gaf hij in februari 2017 een zeer succesvol recital in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Mathieu is sinds 2014 oprichter en artistiek leider van het Scaldis Festival in Zeeuws-Vlaanderen. Vanaf seizoen 2017/18 neemt hij het stokje over van Christiaan Bor, als artistiek leider van het Reizend Muziekgezelschap dat dan haar 35-jarig bestaan viert.

Zijn eerste cd kwam uit in november 2014, met solowerken van Bach, Blaha en Bartók. Mathieu speelt op de ex-Adolf Busch G.B. Guadagnini viool (Turijn 1783) en met een strijkstok van Dominique Peccatte, hem door private sponsoren in bruikleen gegeven.

Omri Epstein (Israël, 1986) studeerde af in Londen aan zowel het Royal College of Music als aan de Royal Academy of Music en studeerde in Berlijn aan de Universität der Künste.

Sinds 2012 is hij lid van het hoog aangeschreven Busch Trio dat veel succes heeft op de Europese en Amerikaanse concertpodia. Onlangs ontving het trio de Kersjes Prijs, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor kamermuziek. In 2016 kwam hun eerste cd uit, deze werd met veel lof ontvangen in de nationale en internationale pers. Hun tweede cd, een vervolg van de reeks van Dvorak’s complete kamermuziek werken voor het label Alpha Classics, is in de maak. 

Van Bellen en Epstein spelen composities van Schumann, Strauss en Stravinsky. Een bijzonder fraai en door zijn virtuositeit veeleisend programma.

Toegang 12.50 euro inclusief koffie/thee

 

 

Voor alle concerten geldt contante betaling aan de zaal (pinnen is helaas niet mogelijk).

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

 

Alle datums


  • 2017-11-12 12:29
  • 1970-01-01 01:00
 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3