S.M.E.T.

Concert
 Registratie gesloten
 
2
Afgelopen: 12 november 2017 12:30

 

 

Voor alle concerten geldt contante betaling aan de zaal (pinnen is helaas niet mogelijk).

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

Noé Inui - viool | Vassilis Varvaresos - piano

Tot zijn zeer grote spijt is violist Mathieu van Bellen wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat het geplande concert van a.s. zondag 12 november in het Cenakel te verzorgen. Hij hoopt dat er zich weer snel een gelegenheid voordoet waarop hij zich aan het Tilburgse publiek kan presenteren.

Gelukkig hebben wij het duo Noé Inui-Vassilis Varvaresos bereid gevonden hem te vervangen. Zij komen speciaal voor dit concert uit Parijs over en zijn zelfs in staat een groot gedeelte van het programma letterlijk over te nemen, te weten de Romances van Schumann en de Sonate van Richard Srauss. Alleen de Suite Italienne van Stravinsky wordt vervangen door de Sonate nr.2 in G majeur van M. Ravel.

Het duo Inui- Varvaressos is een onweerstaanbare combinatie. Zij traden twee jaar geleden al eens een keer met veel succes op in onze serie in het Cenakel. Sindsdien concerteerden zij in tal van Europese landen en gaven o.a. een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam dat met veel succes en mooie recensies werd ontvangen.

Violist Noé Inui is een wereldburger pur sang. Zijn vader is Japans, zijn moeder Grieks en werd geboren te Brussel. Hij begon op vierjarige leeftijd viool te spelen en studeerde in Parijs, Karlsruhe en Düsseldorf. Hij won eerste prijzen o.a. bij het Sibelius Concours (Young Talent Prize) en de topprijs Prix Julius Baer van de Verbier Festival Academy. Trad op met coryfeeën als Leonidas Kavakos en Martha Argerich en heeft diverse cd's op zijn naam staan.

De Griekse meesterpianist Vassilis Varvareos (1983) was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artist/New York. Hij trad op in vele belangrijke zalen als Carnegie's Weill Hall en Kennedy Center in Washington. Samen met Noé Inui toerde hij door Japan en de V.S. en was hij te horen in vele Europese landen.

Het jaar 2017 brengt hem vele soloconcerten met orkest en recitals in o.m. Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Roemenië en Griekenland. Hij hoopt binnenkort zijn vierde cd uit te brengen getiteld "La Valse"

Met vriendelijke groet,

Ton Demmers
Voorzitter en programmeur S.M.E.T.

 

Entree : Eur 12,50 incl. koffie/thee 

 

Programma :

Robert Schumann - 3 Romances op.94

1. Nicht schnell 2. Einfach innig 3. Nicht schnell

Richard Strauss  - Sonate Es dur op.18

1. Allegro ma non troppo 2. Improvisation - Allegro cantabile 3. Finale Andate - Allegro

Maurice Ravel  - Sonate nr.2 G majeur

1. Allegretto 2. Blues 3. Perpetuum mobile 

 

 

Alle datums


  • 12 november 2017 12:30
  • 01:00

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3